Realisering af helhedsplan i Albertslund

Pålsson Arkitekter har udarbejdet og udført en helhedsplan for den almene boligforening Rådhusdammen i Albertslund. Afdelingen har 96 boliger fordelt i fritliggende blokke og karakteristisk skærmbebyggelse, opført som betonelementbyggeri. Ved byggeriets tilblivelse er der oprindeligt søgt inspiration i den berømte Byker Wall bebyggelse i Newcastle af Ralph Erskineder i sin tid dannede skole med en tæt støjmur mod jernbane og vejtrafik og åbne indbydende gårdrum mod ankomstsiden.

Helhedsplanen beskriver en langsigtet plan for bebyggelsens vedligeholdelse og fornyelse og indeholder en række forskellige muligheder for fornyelse. I 2015 påbegyndtes renoveringen af Rådhusdammen med tag- og facaderenovering, efterisolering af gavle og etagedæk, udskiftning af vinduer og døre, modernisering af badeværelser med nye installationer, nye private og fælles uderum, løft af udearealerne med skure, beplantning og belysning samt nyt beboerhus med fælles forplads og ny legeplads.

Fokus i renoveringen har været at fremtidssikre boligerne for beboerne og skabe rum for leg, aktivitet og fællesskab. Altanerne er skiftet til nye og mere sikre altaner med nye adgangstrapper til boligerne på 1. sal. Altanerne er prydet med grafisk kunst, der er med til at skabe en ny identitet for bebyggelsen.

Det nye fælleshus er ca. 150 m² og opført ved vaskehuset med plads til ophold både inde og ude og egne toilet- og køkkenfaciliteter.

Pålsson Arkitekter er totalrådgiver fra helhedsplan til udførelse bl.a. med projekt-, projekterings- og byggeledelse, arbejdsmiljø og sikkerhed, fagtilsyn, IKT, tids- og økonomistyring samt beboerhåndtering.

 • Opgavens art
  Renovering & helhedsplan
 • Type byggeri
  Etagebyggeri og rækkehuse
 • Beliggenhed
  Rådhusdammen 2-124, Albertslund
 • Bygherre
  Boligselskabet Rådhusdammen v/ Boligkontoret Danmark
 • Størrelse
  96 boliger
 • Aflevering
  2017
 • Samarbejdspartner
  Ingeniør: DOMINIA A/S
Download PDF