Pålsson Arkitekters historie starter i 1985, hvor Karsten Pålsson stifter tegnestuen under navnet Karsten Pålssons Tegnestue. Tegnestuen flyttede ind i fine lokaler på Svanevej 26 på Nørrebro i lokaler som tidligere fungerede som henholdsvis vognmandsforretning og værksteder for små håndværksvirksomheder. 

Pålsson Arkitekter har gennem årene opbygget stor erfaring og ekspertise vedrørende byens fornyelse og bevaring. Tegnestuen udviklede sin ekspertise i bevaring under de mange byfornyelsesprojekter på Frederiksberg og i København. Her har Pålsson Arkitekter især sat præg på Lindevangskvarteret og Svømmehalskvarteret på Frederiksberg.

Siden 2022 har tegnestuen haft til huse på Skaffervej 8 på Nørrebro i lokaler i et modernistisk byggeri fra 1960erne, som vi selv har istandsat. I vores istandsættelse, har vi, i Pålssons ånd, haft fokus på at skabe sammenhæng mellem gammelt og nyt, mellem bygningshistorie og fornyelse.

I dag udvikler, ombygger og forbedrer tegnestuens arkitekter og konstruktører stadig de ældre ejendomme i Hovedstaden. Men vores projekter strækker sig også over resten af Sjælland, hvor vores ekspertise ligger i renovering og nybyggeri af boliger, både under almene og private bygherrer.

Som led i et generationsskifte i 2015, trådte bygningskonstruktør Søren Holck-Christiansen og arkitekt Mads Mølgaard ind i ejerkredsen som partnere. I 2018 overtog Søren Holck-Christiansen den ledende rolle som tegnestuens administrerende direktør og i 2019 overtog arkitekt Jan Højriis Frandsen partnerandelen af Mads Mølgaard, som har søgt tilbage til familiens rødder i Jylland.

Karsten Pålsson vil altid være en del af Pålsson Arkitekter. Han fortsætter i sit virke som arkitekt, forfatter og foredragsholder under Pålsson Urbanism.