Infill på Pile Allé

Byggeriet er udformet som en huludfyldning i facaderækken på Pile Allé overfor Søndermarken mellem et betonbyggeri fra 1960’erne og en klassisk muret ejendom fra ca. 1900. Det nye hus søger at formidle overgangen ved at optage træk fra begge nabobygninger. Fra den ældre, klassiske nabo videreføres små vinduesformater og gule mursten med stor stoflighed. Dialogen med huset til venstre sker ved de store vindues- og dørpartier og den tilbagerykkede tagetage.

Bygningen rummer seksten funktionelle boliger for personer med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Hver bolig består af to værelser, køkken og badeværelse. Desuden er der en række tilhørende fællesfaciliteter, blandt andet to fælleslokaler samt vaske- og motionsrum i kælderen. Fra fælleslokalet på 5. sal er der adgang til en stor tagterasse med en herlig udsigt over Søndermarken.

 

  • Opgavens art
    Nybyggeri
  • Type byggeri
    Etagebyggeri
  • Beliggenhed
    Pile Allé 33, Frederiksberg
  • Størrelse
    16 boliger
  • Bygherre
    Frederiksberg Kommune
  • Rådgivning
    Totalrådgivning
  • Status
    Afleveret 2007
  • Samarbejdspartner
    Ingeniør: Falkon A/S Rådgivende Ingeniører

 

Download PDF