Renovering af Strandparken Afd. 1 og 2

Boligselskabet Strandparken er et alment boligselskab, smukt beliggende tæt ved vandet ved Dragør. Strandparken består af otte afdelinger og råder over 605 lejeboliger.

Afdeling 1 i Strandparken er opført i 1959 som etagebyggeri og består af 230 lejemål fordelt på lejligheder af forskellig størrelse. Der er ingen elevator i bebyggelsen. Stuelejlighederne har have, og de øvrige lejligheder har altan. I bebyggelsen ligger der desuden et supermarked.

Pålsson Arkitekter udfører nu en renovering af tre udtjente tage i afdeling 1, som skiftes til sorte sadeltage af zink. Sideløbende med dette arbejder Pålsson Arkitekter på udvikling af en helhedsplan for afdelingen, der skal sikre, at afdelingen også i fremtiden vil kunne tilbyde attraktive, moderne boliger til udlejning. Helhedsplanen vil indeholde en række elementer. De resterende tage foreslås også erstattet af sadeltage af zink. Facaderne bør efterisoleres, døre, vinduer og indgangspartier udskiftes, og der bør etableres mekanisk ventilation. For i højere grad at sikre beboerne adgang til lys og luft og skabe mere liv på facaderne og i rummene mellem boligblokkene etableres altaner i bebyggelsen. Desuden udarbejdes der forslag til, hvorledes adgangsforholdene kan ændres med henblik på at kunne udbyde tilgængelighedsboliger til ældre og funktionshæmmede.

Afdeling 2 består af 45 lejemål i form af rækkehuse i ét plan, opført i 1966. Bebyggelsen består af to- og fireværelses boliger, som alle råder over en have. Alle toværelses boliger udlejes som pensionistboliger.
Pålsson Arkitekter forestår nu en tagrenovering af de 45 rækkehuse i afdeling 2, som får en ny tagrejsning. Desuden bliver gavlene efterisoleret.

Tagene udføres i sort zink, der spiller sammen med de eksisterende gule mursten. Den nye taghældning varierer fra enhed til enhed og giver afdelingen et nyt udtryk. 

 • Opgavens art
  Renovering & Helhedsplan
 • Bygherre
  Boligselskabet Strandparken v/ Boligkontoret Danmark
 • Beliggenhed
  Krudttårnsvej, Dragør
 • Type byggeri
  Rækkehuse, etagebyggeri og erhverv
 • Størrelse
  45 rækkehuse, 240 lejligheder, 1 supermarked
 • Rådgivning
  Totalrådgivning
 • Størrelse
  2018 - 
 • Entrepriseform
  Hovedentreprise
 • Samarbejdspartnere
  Ingeniør: DOMINIA A/S
Download PDF